Eleccions al consell escolar. El 24 de novembre, participa!

 

Del 23 al 26 de novembre se celebren eleccions al Consell Escolar de l’institut. Durant aquests dies, l’alumnat, el claustre, el personal d’administració i serveis i les famílies votarem els nostres representants. En aquesta ocasió es procedirà a la renovació parcial de la composició del Consell. Pel que fa al sector de famílies es renova 1 representant.

A continuació t’expliquem tot el que has de saber sobre el Consell Escolar.

(informació elaborada a partir del portal Família i Escola de la Generalitat de Catalunya)

Què és i què fa el consell escolar?

El consell escolar és l’òrgan de participació dels diferents sectors de la comunitat educativa en el govern dels centres.

La funció principal del consell escolar és participar en la presa de decisions en relació amb aquells temes importants per al funcionament i l’organització del centre: el projecte educatiu, la programació general, la gestió econòmica, la resolució dels conflictes, les activitats extraescolars, l’horari lectiu, etc.

Què hi pinto jo, al consell escolar?

Les mares i pares representants al consell opineu, aproveu, avalueu i elaboreu propostes per a la millora del funcionament de l’Institut.

La teva participació en el consell escolar vol dir, també, fer una tasca de representació. Això significa que, com a membre del consell, la teva participació no és a títol individual sinó en representació de totes les famílies, donant veu a les seves peticions, preocupacions i iniciatives.

Per representar de manera eficaç totes les famílies del centre, has de recollir les seves propostes i opinions i portar-les al consell escolar. D’altra banda, també cal que informeu de tots els assumptes que es tracten en el consell escolar.

Què he de fer per presentar una candidatura?

Has de presentar aquest imprès emplenat a Secretaria. Pots fer-ho fins al 17 de novembre.

Per què he d’anar a votar?

Quan les famílies participeu en les eleccions, doneu suport al vostre candidat o candidata i delegueu en la seva veu i representació. Així feu arribar les seves opinions i aportacions. És important que participeu en les eleccions al consell escolar perquè:

 • Sou els responsables de la formació dels vostres fills i és important tenir uns bons representants al consell escolar que us informin i facin arribar la vostra veu.
 • Les famílies i els docents compartim un mateix objectiu. Per això hem de ser capaços de decidir, entre tots, a què ens comprometem per aconseguir-ho.
 • Les famílies teniu el dret de participar de manera democràtica en l’organització del centre. Aquesta és una manera de valorar l’escola i també contribuïu que el vostre fill la valori.
 • L’èxit educatiu del vostre fill també depèn del funcionament i el clima de centre. Implicar-vos en el seguiment i l’avaluació d’aquest funcionament incideix en el desenvolupament i creixement personal dels vostres fills.
 • És la manera de fer arribar la vostra veu en temes que us poden preocupar, com activitats extraescolars o quina és l’alimentació que han de rebre en el menjador escolar.
 • És important tenir una escola oberta a l’entorn, que col·labori amb els altres centres i les diferents entitats i que entre tots pugueu fer del vostre municipi, barri o poble un entorn més educatiu i cohesionat. El consell escolar decideix quines han de ser aquestes relacions.

Què he de fer per votar?

El primer que has de fer és comprovar el cens electoral. Pots fer-ho fins al 12 de novembre al tauler d’anuncis del centre.
Si hi ha alguna incorrecció o bé comproves que no hi figures, pots presentar una reclamació en el mateix termini.
 
Podràs consultar les candidatures presentades a partir del 18 de novembre.
 
Podràs votar el 24 de novembre de 14.45 a 17.45 hores.
 

Coneix el calendari

 • 02/11/2021 Convocatòria d’eleccions
 • 04/11/2021 Publicació del cens electoral al tauler d’anuncis
 • 10-12/11/2021 Presentació de reclamacions al cens publicat
 • 11/11/2021 Sorteig per designar els membres vocals de la mesa electoral
 • 12/11/2021 Constitució de la mesa electoral
 • 16/11/2021 Resolució de les reclamacions presentades sobre inscripció al cens
 • 17/11/2021 Fi del termini de presentació de candidatures
 • 18/11/2021 Publicació de les candidatures acceptades
 • 18/11/2021 Fi del termini de presentació de sol·licituds per a actuar com a supervisor de la mesa electoral
 • 24/11/2021 A partir de les 14.45 h i fins a les 17.45 h, votacions presencials del sector famílies en el hall de l’entrada principal de l’institut
Eleccions al Consell Escolar: tria els teus representants!
Etiquetat a:    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.