Un dels projectes que tira endavant l’AFA és la implantació dels llibres socialitzats. La socialització dels llibres de text, a banda d’un estalvi econòmic per a les famílies, permet difondre valors com ara la reutilització, el respecte pels béns comuns, el consum responsable, etc.

Actualment, l’AFA socialitza el llibre de ciències socials —des de 1r a 4t d’ESO— , el llibre de Filosofia —a 1r de batxillerat— i el llibre d’història de la filosofia —a 2n de Batxillerat.—

Qui rep el llibre socialitzat?

Per rebre el llibre socialitzat, cal complir els següents requisits:

  1. Que la família consti inscrita com a sòcia de l’AFA (cal renovar la inscripció cada curs). Clica aquí per fer-te soci/sòcia.
  2. Haver pagat la quota de l’AFA del curs vigent
  3. Haver retornat el llibre socialitzat del curs anterior en bones condicions

Com i quan es rep el llibre socialitzat?

Cada inici de curs, l’AFA:

  • Revisa l’estat dels llibres tornats,
  • comprova quins/es alumnes compleixen els requisits indicats,
  • etiqueta els llibres amb els noms i curs dels seus destinataris i
  • fa arribar el llibre als alumnes, a través dels professors i professores de ciències socials.

Totes aquestes tasques les realitzen persones voluntàries. El calendari de distribució dels llibres socialitzats és el següent:

  • Els alumnes de famílies que s’hagin fet sòcies abans de l’1 de setembre reben el llibre socialitzat durant la primera setmana de curs.
  • Els alumnes de famílies que es facin sòcies entre l’1 i el 30 de setembre, la primera setmana d’octubre.
  • En el cas de les famílies que es facin sòcies a partir de l’1 d’octubre, els alumnes hauran de recollir el llibre personalment  a la consergeria de l’institut a l’hora del pati (us avisarem per correu electrònic quan el material estigui preparat).

Quan i on s’ha de tornar el llibre socialitzat?

Abans de finalitzar el curs, els professors i les professores de ciències socials avisen als alumnes de la data en què cal que tornin el llibre. Aquests llibres es fan arribar posteriorment a l’AFA per preparar-los per al curs vinent.

I si he perdut o he malmès el llibre?

En cas de pèrdua, robatori o deteriorament que faci que el llibre no pugui continuar el cicle de reutilització, l’alumne haurà d’abonar 15€ en concepte de restitució del llibre per poder continuar gaudint d’aquest servei. Si vols fer el pagament de la quota de reposició, fes clic al següent botó.