Imatge d'una aula

Aquesta setmana hem tingut coneixement que el començament de curs a l’Institut Mediterrània no s’està desenvolupant amb normalitat a conseqüència de la manca de cobertura de dues absències (una baixa per malaltia i una vacant).

Concretament es tracta de la baixa per malaltia d’una professora del departament de llengua catalana que afecta a tots els grups de 2n de Batxillerat i 2 grups de 3r d’ESO i d’un professor d’Aplicacions i Sistemes Informàtics al cicle formatiu de sistemes microinformàtics i xarxes.

Transcorregudes dues setmanes des de l’inici de curs, considerem del tot inadmissible que el Departament d’Educació no hagi solucionat aquesta situació que està afectant greument l’aprenentatge de l’alumnat afectat, sobretot, tenint en compte que els alumnes de 2n de Batxillerat s’enfronten aquest curs a les proves d’accés a la universitat (PAU). No podem oblidar que es tracta d’un alumnat que ha vist greument afectada la qualitat de la seva vida acadèmica per dos cursos marcats per la pandèmia i que està fent esforços gairebé titànics per continuar amb la seva dinàmica acadèmica.

Reclamació als serveis territorials del departament d’Educació

La Junta Directiva de l’AFA, reunida de manera extraordinària el passat 27 de setembre, va acordar enviar un escrit als Serveis Territorials del Departament d’Educació al Baix Llobregat exigint una solució immediata a aquesta situació que vulnera el dret a l’educació de les nostres filles i fills reconegut per l’article 21 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya tot advertint-los que adreçaríem una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya si aquesta situació no es resolia en les 48 hores següents. Així mateix, ens reservàvem la possibilitat d’emprendre qualsevol altra acció en defensa del dret de les i els estudiants.

Així mateix, es va posar el contingut de l’escrit en coneixement de l’aFFaC (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya) amb qui l’AFA ja ha mantingut un contacte telefònic per tal de rebre l’assessorament i la col·laboració necessàries per posar fi a aquesta situació.

En el moment de tancament d’aquest article, l’AFA no ha rebut cap resposta per part de l’administració i, per tant, en les properes hores la Junta decidirà quines seran les següents accions a emprendre.

Us mantindrem puntualment informades i us emplacem a col·laborar amb qualsevol acció de protesta que es pugui emprendre.

Treballem unides per una educació pública de qualitat!

Dues setmanes sense professors

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.