Els matins acostumen a ser moments de corredisses, presses i nervis. Ells han d’arribar a temps a classe, nosaltres a la feina, … Aquesta situació pot esdevenir estressant i fer que, a vegades, oblidem mantenir una actitud cívica i responsable al volant.

Si ets dels que arribes a l’institut amb cotxe hauràs pogut comprovar que la carretera de la Sentiu és un autèntic caos a primera hora del matí. Això és degut en part a l’elevat volum de vehicles que la fan servir però, principalment, a les maniobres que les famílies fem per deixar i recollir els nostres fills i filles.

Quan un vehicle s’atura a sobre el pas de vianants elevat de davant de l’Institut per a que baixi un/a estudiant, a banda del perill que representa per a les persones que travessen, provoca que la circulació quedi temporalment interrompuda. La suma de moltes famílies fent la mateixa maniobra en hora punta provoca un autèntic col·lapse circulatori.

Hem de tenir present que les famílies no som les úniques usuàries d’aquesta artèria circulatòria. La carretera de la Sentiu connecta amb diversos equipaments als quals s’hi adrecen en aquella hora moltes persones treballadores. També és una via d’accés a les poblacions de Begues, Gavà, a l’autopista C32, …

Per això, des de l’AFA t’emplacem a que facis servir l’aparcament que trobaràs a menys de 100 metres de l’entrada a l’institut per a aquestes maniobres. Des d’aquell aparcament, el teu fill/a podrà accedir directament a l’institut.

Per tal de no provocar el col·lapse de l’entrada a l’aparcament, quan hi accedeixis, no t’aturis a la baixada; continua, fes la volta i atura’t just abans de la pujada de sortida. Allà podràs dir adéu al teu fill o filla i continuar cap al teu proper destí.

Gràcies per contribuir a una mobilitat més segura i a una societat més cívica!

Al volant també eduques…
Etiquetat a:    

2 thoughts on “Al volant també eduques…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.