Prou agressions feixistes

La Junta Directiva de l’AFA ha acordat l’adhesió al manifest de condemna elaborat per l’Ateneu Arreplegades pels fets ocorreguts aquest cap de setmana al centre d’activitats ambientals Cal Ganxo de la nostra ciutat. Reproduïm el contingut del manifest a continuació i us convidem a participar en la concentració de protesta convocada per avui 11 de març a les 19 h a la plaça de l’Església.

Manifest

Davant dels greus actes criminals que succeïts el passat cap de setmana al centre de propietat municipal cal Ganxo, on 25 encaputxats han assaltat amb nocturnitat i de forma organitzada un centre amb menors d’edat no acompanyats, acció resultant en 3 persones ferides, volem manifestar que:

 • Denunciem els actes criminals duts a terme amb nocturnitat i impunitat contra un grup de menors d’edat no acompanyats al centre de Cal Ganxo de Castelldefels.
 • Demanem a l’Ajuntament que insti a la fiscalia de delictes d’odi a iniciar una investigació per depurar responsabilitats criminals dels que varen cometre els actes.
 • Demanem que la policia actuï i procedeixi a identificar els encaputxats criminals responsables de les agressions racistes i xenòfobes, i els posi a disposició de la justícia.
 • Demanem a l’Ajuntament que es personi com acusació particular contra els veïns i veïnes del municipi que hagin comès aquest delicte.
 • Demanem que es persegueixi també a aquells que emparen i justifiquen aquet tipus d’actes i creen i escampen rumors infundats que enterboleixen la convivència ciutadana.
 • Demanem a l’Ajuntament transparència i informació a la ciutadania sobre el què passa al nostre municipi, les decisions que es prenen sobre els centres de propietat municipal i la gestió dels mateixos: l’opacitat i la manca d’informació és terreny abonat per als rumors.
 • Reclamem a la Generalitat i a la DGAIA una millor gestió dels centres dedicats a menors no acompanyats i una política de col·laboració amb les entitats locals quan es decideixi instal·lar centres d’aquestes característiques en un municipi. Denunciem la manca d’informació i l’opacitat en tot el què ha envoltat el centre de menors de Cal Ganxo.
 • Manifestem que el racisme i la xenofòbia no tenen cabuda en la nostra societat i que criminalitzar grups només pel seu origen o situació és un exemple de manual de discriminació i xenofòbia.

Crèdits:

Imatge: Isaiah Rustad on Unsplash

Comunicat davant els fets d’aquest cap de setmana a Cal Ganxo
Etiquetat a:    

2 thoughts on “Comunicat davant els fets d’aquest cap de setmana a Cal Ganxo

 • 11 de març de 2019 a les 17:12
  Enllaç permanent

  Totalment d’acord, no es pot calificar els fets d’una “baralla” entre joves. És un fet gravíssimi que hem de denunciar i evitar que torni a passar ni aquí ni en cap altre lloc.

  Respondre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.