Imatge de Komsomolec obtinguda a pixabay.com

Semblava que la novetat d’aquest curs serien els nous criteris d’avaluació per a l’ESO, però el departament d’ensenyament anunciava fa uns dies que, a més, aquest curs desapareixen les “recus” del setembre. Des de l’any 2011 en què es van reintroduir, aquells/es alumnes que suspenien alguna assignatura a la convocatòria del juny tenien una nova oportunitat d’aprovar-la presentant-se a la convocatòria extraordinària del setembre.

Els resultats no han estat els esperats

Alguns dels arguments a favor de l’eliminació d’aquesta convocatòria són:

  • La reintroducció no ha tingut els resultats esperats (increment del nombre d’alumnes que obtenien el graduat de l’ESO i reducció del fracàs escolar).
  • La convocatòria del setembre no és coherent amb el nou model d’avaluació.
  • Esdevenien una eina de de desigualtat donat que els alumnes de grups més vulnerables, sovint no podien permetre’s classes de repàs a l’estiu.
  • Dificultava l’organització de l’inici de curs.

Ara bé, per part dels docents s’ha criticat la manera en què s’ha anunciat la mesura (amb el curs ja començat i la planificació feta).

Una segona oportunitat al juny

Segons declaracions del conseller d’ensenyament, els alumnes que no hagin superat alguna de les competències durant el curs, tindran una segona oportunitat al juny. Ara bé aquesta avaluació no serà una recuperació memorística sinó que serà personalitzada, és ha dir, haurà de ser un treball específic per avaluar aquelles  competències que no hagin superat durant el curs.

Ara haurem de veure com es porten a la pràctica tant el nou sistema d’avaluació com la convocatòria extraordinària del juny.

Sense canvis, de moment, al Batxillerat

Tot i que el departament ha manifestat la intenció d’estendre aquesta mesura al Batxillerat en cursos futurs, de moment, els alumnes de Batxillerat continuaran tenint la convocatòria extraordinària del setembre.

Més informació

Et deixem uns enllaços per si vols ampliar aquesta informació:

Adéu a les recuperacions del setembre
Etiquetat a:    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.